Водещи новини

Обявиха поръчка за реконструкцията на училището в с.Оборище, местят детската градина

Обществена поръчка „Инженеринг – проектиране и строителство на обект: „Промяна на предназначението на стара сграда на училище „Св. Св. Кирил и Методи“ в ЦДГ (Целодневна детска градина) „Мечо Пух“ – с. Оборище,

община Панагюрище“ обявиха от Общината вчера. Целта е привеждане на сградата във вид, отговарящ на съвременните санитарно-хигиенни и топло-технически изисквания. Кандидатстващите фирми ще трябва да съобразят предложенията си, които следва да отговарят на нормативната уредба и да благоприятства обитаването на средата, спрямо основната функция на сградата. Ще трябва да се предвиди облагородяване на прилежащата територия с местни растителни видове, устойчиви във времето на експлоатация, както и обновяване и реконструкция на пространството около сградата, изграждане на нови игрални площадки.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 125 000 лева без ДДС. Срокът за получаване на документация за участие е 17 август, а срокът за получаване на оферти или заявления за участие – 26 август.
От години представители на местната власт коментират недоброто състояние на настоящата сграда на детската градина в село Оборище. Сред обсъжданите предишни варианти дори бе построяването на нова сграда.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.