Продрум Димов – за обезбългаряването и обезчовечаването са виновни и управниците, и ние

В типичния си остър и критичен тон снощи Продрум Димов представи последната си книга „Страници от духовното ни съвремие”.

Началото на вечерта сложи директорът на библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев, който обясни, че на преден план в „Страниците” са няколко очерка, сред които за Тончо Жечев, Георги Калоянчев, Иван Соколов. Освен тях в книгата място са намерили и рецензии за книги на Продрум Димов, както и негови за други издания, актуални публицистични текстове. Тръгнали сме към обезчовечаване и обезбългаряване, през последните 25 години загубихме много от нашата човечност на няколко пъти изтъкна писателят и подчерта, че за това заслуга имат управниците ни, но и ние самите.
Високо го ценя за работоспособността му и високата му нравствена гражданска позиция, изтъкна акад. Благовеста Касабова, която бе част от публиката. Продрум Димов е от малкото хора, които истински болеят и се вълнуват от българските духовни ценности, които даже децата ни не знаят, сподели още акад. Касабова.
„Барометри на духа” е следващата книга, която е почти готова за печат, сподели гостът и разкри, че тя е изградена по подобен начин на „Страници от духовното ни съвремие” и в нея има публикации за Валери Петров, Ефрем Карамфилов, Георги Спасов – Брадата.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.