Водещи новини

До 15 май ще се обсъждат насоките за Интегрираните градски планове. И Панагюрище има такъв

Управляващият орган на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 /ОПРР/ публикува за обсъждане проект на Насоки за кандидатстване и документация по първата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по новата оперативна програма, „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”.

 
Цел на процедурата за предоставяне на средствата е подкрепа реализацията на Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие, насочени към устойчиво и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми в 39 града от 1-во, 2-ро, 3-то йерархично ниво в съответствие с Националната концепция за пространствено развитие на България за периода 2013-2025 г. Конкретни бенефициенти са общините на 39 града от 1-во до 3-то йерархично ниво от националната полицентрична система, а общият бюджет на предоставената безвъзмездна финансова помощ възлиза на 1,3 млрд.лева. Град Панагюрище е един от тези 39 града.
Интегрираните планове целят да се постигне синергичен ефект от координираното изпълнение на различни местни секторни политики и инвестиции на териториално ниво, така че цялостното решение да надхвърли добавената стойност, която би се получила ако тези политики и инвестиции биха били изпълнени по отделно.
Община Панагюрище спечели проекти и разработи Интегриран план за градско възстановяване и развитие, като документът бе окончателно готов през втората половина на 2013 година.
„Региони в растеж” е наследник на оперативната програма „Регионално развитие”, по която в момента към финал е реконструкцията на централната градска част.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.