четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Първа копка на модерния медицински център церемониално бе направена днес, прогнозната инвестиция е около 55 милиона

По обедно време днес – 29 април,  бeше направена първа копка за изграждането на модерен високотехнологичен болничен комплекс с онкологичен център и комплексна многопрофилна дейност.

Изграждането му е най-мащабният проект в сферата на българското здравеопазване през последните 25 години. Прогнозната стойност на инвестицията е около 55 милиона лева, които ще бъдат вложени до края на тази година в строително-монтажни работи и ново оборудване. Това съобщи д-р Борислав Ацев, управител на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД, който е основен инвеститор.
За целта ще бъде извършена реконструкция на съществуващата сграда на болницата и ще бъде построен допълнително онкологичен център, технологично свързан с нея. На всеки 50 пациенти, които ще се лекуват в онкологичния център, държавата ще пести около 1 милоион лева, тъй като цените, на които ще се извършват услугите по здравна каса, ще са два пъти по-ниски тук спрямо цените в Турция и три пъти по-ниски спрямо цените в Германия, подчерта д-р Ацев.
На базата на медицинския комплекс ще бъде изграден и учебно-изследователски и научен център, който ще работи в партньорство с медицинските университети в България и чужбина.
 
Проектът ще бъде реализиран с публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД и десетки лекари и медицински специалисти от Панагюрище и страната.  
Сред гостите на събитието днес бяха заместник-ректорът на Медицинския университет в София проф. д-р Алексей Алексеев, директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и заместниците му Стефан Мирев и Гинче Караминова, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Станимир Велчев, кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, общински съветници, представители на панагюрския бизнес, изпълнителното ръководство на „Асарел-Медет“АД,
десетки лекари и медицински работници. 
   

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.