Водещи новини

Немодерно, но нужно е „Оборище – факел на свободата“

С поднасяне на цветя пред бюст-паметника на Димитър Кокльов, започна днес V-ият Национален конкурс за революционно слово “Оборище -факел на свободата” в село Оборище. 

Той е посветен на 185 години от рождението на Димитър Павлов Кокльов и 139 години от Априлското въстание
В шествието от Народно читалище „Св.Св.Кирил и Методий-1912“ до паметника на председателя на революционния комитет в с.Оборище през далечната 1876 год. се включиха пристигналите рано сутринта участници в конкурса, кметът на селото Милко Ангелов, шефът на просветната дирекция в Общинска администрация Панагюрище Нора Кунчева, завеждащата отдел „Култура и вероизповедания“ Магдалена Македонска.
„Изключително немодерно, но изключително нужно“ е днес за изграждане ценностната система на младите да се слушат и говорят стихове на революционна тематика, каза в приветствието си от името на кмета на общината Нора Кунчева минути след 10 часа на сцената на читалище „Св.Св.Кирил и Методий-1912“. Тя подчерта, че фестивали много из България, но подобен няма. Едва ли има друго място в страната, на което да му отива такъв формат на конкурс, допълни в краткото си слово кметът Милко Ангелов и обяви за открито състезанието.
Силно начало преди конкурсната програма с рецитал по темата за родолюбието и героизма на априлци
даде групата по художествено слово към читалището домакин и организатор на събитието.
Повече снимки за преди началото на конкурсната програма може да откриете на фейсбук страницата ни.  

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.