Водещи новини

В четвъртък гледаме концерта „От душата на въстанието” с Руслан Мъйнов

Спектакълът „От душата на въстанието” ще бъде представен на 23 април в Панагюрище. Все още има билети на касата в Театъра.

Антоанета Атанасова и Ренета Младенова, които активно помагат в организацията по концерта Марио Георгиев, по чиято идея се осъществява проявата и Асен Виденов (автор на сценария) споделиха, че не са професионалисти. Но пък са ентусиасти, обединени от желанието да направят нещо хубаво и припомнят части от историята, които сме позабравили и дори не знаем. Организираме се сами, не разчитаме на спонсори, разкриха Ренета и Антоанета, уточнявайки, че към момента вече се правят репетиции в концертна зала в София. Младежите имат опит в подобни начинания – благотворителен концерт за село Доганово и благотворителния спектакъл „От наши дни чак до вечността” през миналата година.
В „От душата на въстанието” ще участват Руслан Мъйнов, Кирил Пешев, Александър Корабов (Бате Сашо), Весела Бонева, Маги Найденова, Теодор Грозданов, Юлий Диамандиев, виртуозите на лъковете – Лора Петрова и Денислав Джелепов, Владимир Тодоров, Девора Ковачева. Талантливите актьори Неда Спасова и Слав Бойчев ще представят някои от героите, участвали в Априлската епопея, които с годините са останали в сянка.
Висш пилотаж в народните танци с майсторско надиграване ще покажат от професионална фолклорна формация „В Шоплукъ”, която е създадена през 2010г. от Ивайло Георгиев – балетист-солист при НФА „Филип Кутев”. Голяма част от танцьорите и музикантите във формацията, са хора професионалисти – част от ансамбъла, от Националното Училище за Танцово Изкуство (НУТИ) и оркестъра на БНР.
Концертът ще е от 19.00 часа в Театъра, цената на билетите е 5 лева.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.