Водещи новини

Втората среща по кампанията „Да създадем заедно България 2020“ ще е на 30 април

От 23 април стартира фаза II от Национална кампания „Да създадем заедно България 2020“ в Пазарджишка област, съобщиха от Областния информационен център Пазарджик.

 
Целта на инициативата е да се представи на потенциалните бенефициенти анализ с „карта“ на най-често срещаните предложения получени от гражданите за подобрение в общините от Пазарджишка област и възможното им реализиране по Програмите през програмен период 2014-2020.
Първият етап от кампанията в областта се проведе от 18-ти март до 3-ти април 2015 г., в който период екипът на Областен информационен център – Пазарджик анкетира 292 участници. Анализът от анкетите показва, че 51 % желаят инфраструктурни подобрения (подмяна на ВиК, улици, паркове и др.), 21 % създаване на работни места, 11 % създаване на нови социалните услуги и подобряване работата на действащите, а останалите 13 % са дали други предложения като: развитие на селски туризъм, промени в образователната система, използване на геотермална енергия за обществени сгради, залесяване на горите, подпомагане на малките и средните предприятия, видеонаблюдение в градовете и др.
Втората фаза на серията от събития ще се проведе в периода от 23-ти до 30-ти април 2015 г. По време на срещите ще се представи анализът на предложенията от първата фаза в областта и възможностите за тяхното реализиране през настоящия програмен период 2014-2020.
Кампанията на информационните центрове ще приключи със серия специални събития във всички областни градове в Деня на Европа – 9-ти май.
Информационната среща в Панагюрище ще е в заседателната зала на Общината на 30 април от 13:30 часа.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.