Водещи новини

С „Отново на училище” Европа става по-близка на децата

Европейската комисия в България със съдействието на Министерство на образованието и науката обявява началото на инициативата „Отново на училище” в България през 2015 година.

Целта на тази инициатива е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в нея като доброволци – връщат се в завършеното от тях училище или посещават изявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.
Европейската комисия в България традиционно кани българските колеги, работещи в европейските институции, да посетят училищата, които са завършили, или училища, които са заявили желание за посещение. Те посещават училищата в удобна за тях и за съответното училище дата и обсъждат с учениците въпроси от европейско естество, които вълнуват и двете страни. Също така представят своята работа, която е част от формулирането и прилагането на европейските политики, както и възможностите за младите в Европейския съюз.
Още през 2011 г., с цел провеждане на инициативата „Отново на училище” в България, беше създаден младежки екип Европа, чийто дейности се координират от Европейската комисия в България. Екипът се състои от студенти-доброволци, чиято задача е да се върнат в училището, което са завършили, и да представят презентации по европейски теми.
„Отново на училище” е част от европейските инициативи в България, с които се отбелязват 9 май, Деня на Европа. Затова месец май е основният месец за провеждането на кампанията през 2015 година. Посещенията в училищата, обаче биха могли да се случват през цялата година. Участниците в инициативата се свързват директно с училищата, за да организират своето посещение. Училищата също биха могли да заявят желание за посещение към Европейската комисия в България на имейл: COMM-REP-SOF-BACKTOSCHOOL@ec.europa.eu„>COMM-REP-SOF-BACKTOSCHOOL@ec.europa.eu

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.