Водещи новини

Изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“ откриват утре в Париж

На 14 април в Музея „Лувър“ в Париж ще е официалното откриване на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“.

Изложбата се провежда под патронажа на премиера на България Бойко Борисов и в нея ще участват със свои експонати 17 наши музеи. Както бе обявено още миналата година, сред експонатите е и Панагюрското златно съкровище.
На откриването на изложбата утре ще е и българският министър-председател Бойко Борисов, който ще се срещне с президента на Френската република Франсоа Оланд в Елисейския дворец. На срещата ще присъства и френският премиер Манюел Валс. Същия ден Борисов ще разговаря и с Никола Саркози, президент на Френската република (от 2007 г. до 2012 г.) и председател на Съюза за народно движение. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
В Париж ще бъдат още вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и министърът на културата Вежди Рашидов.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.