За 6 месеца болницата спира да работи

Вчера на извънредно заседание, продължило повече от два часа, Общински съвет – Панагюрище взе няколко важни решения, свързани с Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов”.

 Местните народни избраници приеха за сведение План за действие на болницата по време на предстоящите строително-ремонтни и монтажни работи. Гласувано бе и приемането на т.нар. Вариант 1 – преустановяване дейността на болницата за период от 6 месеца – от 24 април до 19 октомври 2015 година, като от МБАЛ „Събо Николов” поемат ангажимент да осигурят всичко необходимо за лечението на жителите на община Панагюрище. В тази връзка бе одобрено и временното преместване на Филиала за Спешна медицинска помощ, който от болницата ще бъде в ДКЦ-то (бившата поликлиника). За целта Общината ще осигури необходимите помещения – кабинети 7, 8, 9 и 10 на първия етаж, както и помещението на бивша зъботехническа лаборатория на 3 етаж.
Поименно бе гласувана смяната на предназначението на обособена част от „Събо Николов” – 167 кв.м, които са общинска собственост. Към момента там функционира Домашният социален патронаж. Със 17 гласа „за” съветниците одобриха въпросната площ да бъде заменена с идентична в новия проект.
До детайлно обсъждане на т.нар. – Вариант 2 не се стигна, защото още в началото на сесията бе обяснено, че той не е реалистичен – за частично преустановяване дейността на лечебното заведение с предоставяне на медицинско обслужване на населението в ограничен обем.
След приключването на мащабния ремонт в лечебното заведение Панагюрище ще има модерен болничен комплекс, обещават инвеститорите.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.