понеделник , 6 май 2024

Измерват качеството на въздуха в Панагюрище

Мобилна измервателна станция на Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда следи качеството на атмосферния въздух в Панагюрище.

От сайта на Общината става ясно, че процедурата е във връзка с изпълнение на утвърден от Министерство на околната среда и водите на Република България годишен график.
Станцията временно е разположена на ул. „Стоил Финджеков” пред сградата на минералната баня в града. Работата на Мобилната автоматична станция стартира на 23 март и ще продължи до 6 април 2015 година.
През последните години медии съобщават, че от цяла Европа, въздухът в България е с най-високата концентрация на двата основни вида замърсители – малки частици и газ, които идват от комините, ауспусите на колите, както и от други източници. Те могат да доведат до здравословни проблеми – от астма до рак. Подобни на нашите проблеми имат в Полша, Северна Италия, Армения, Румъния.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.