понеделник , 27 май 2024

Бончевци предпочитат най-много биологията, от Професионалната гимназия – географията за втора матура

Биология и здравно образование е най-предпочитаният предмет за явяване на задължителния, втори, но избираем предмет за държавен зрелостен изпит от завършващите средното си образование ученици от СОУ „Нешо Бончев”.

От Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм съобщиха, че 50 от техните възпитаници са избрали да покажат знания по география и икономика.
Веднага след 23-ата зрелостници, посочили биологията за втора матура, 22-ама бончевци ще се явяват на изпит по английски език. Следват историята, която е избрана от 7 абитуриенти, географията – от 4, математиката от двата и философския цикъл. 59 са завършващите 12 клас през 2014/2015 година ученици в СОУ „Нешо Бончев”.
Общият брой на подадените заявления за явяване на държавните зрелостни изпити през май в Професионалната гимназия са 112, като тук се включват освен настоящите завършващи и явяващи се от предходни години. 105 са заявленията за матурата по български език и литература (първа и задължителна за всички завършващи матура), 50 за география и икономика, 29 за биология и здравно образование, 20 за философски цикъл, 3 за английски език, по двама за история и химия и 1 за физика.
През учебната 2013/2014 година и в двете панагюрски училища най-желана, втора матура бе биологията, а на национално ниво – географията.

Вижте още

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ проведоха експерименти в ПУ по интердисциплинарен проект “Учи, за да можеш!”

Активното сътрудничество между СУ “Нешо Бончев”-гр. Панагюрище и Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” в областта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.