Водещи новини

Местните избори наесен няма да са тихи и спокойни, прогнозира социолог

Кандидатите на ДПС и ГЕРБ за кметския пост в Сърница отиват на балотаж следващата неделя, потвърдиха от общинската избирателна комисия след вчерашния вот, 

в който участваха 75% от избирателите. Неби Бозов от ДПС е получил 1 415 гласа /45. 50%/ от гласовете, а Мустафа Аликанов от ГЕРБ – 944 гласа /30. 35%./
От Общинската избирателна комисия съобщиха, че след преброяване на всички бюлетини в петте избирателни секции в Сърница и селата Побит камък и Медени поляни, в Общинския съвет от 11 места 5 ще са за ДПС, 4 за ГЕРБ и 2 за Реформаторския блок. Това означава, че ГЕРБ и РБ заедно ще имат мнозинство в местния парламент. БСП остава без общински съветник.
От общо 4 256 имащи право на глас до урните са отишли 3 182 избиратели, което формира 74.78% избирателна активност. 
Община Сърница стана самостоятелна от началото на годината след указ на президента от юли 2014-та.
По повод изборите в Сърница пред БНТ социологът Боряна Димитрова прогнозира, че местните избори наесен няма да минат тихо и спокойно. Според нея трябва са изчистят избирателните списъци, а изборите наесен да протекат честно.
Използвани източници: videlinabg.com, http://pz-info.com/

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.