Водещи новини

Теодосий Спасов и Христо Стоичков са номинирани за посланици на ЮНЕСКО

През настоящата година Организацията на обединените нации за образование, наука и култура – ЮНЕСКО, празнува 70 години от създаването си.

За целта от Министерство на външните работи съобщиха, че на свое заседание Бюрото на Националната комисия на България за ЮНЕСКО е решила номинациите на Теодосий Спасов и Христо Стоичков да бъдат включвани в списъка „Посланици на добра воля“ на ЮНЕСКО в категориите „Артисти за мир“ и „Шампиони на спорта“.
Кулминацията на честванията ще бъде на 16 ноември 2015 г. с участието на държавните и правителствени ръководители на страните членки в Париж на Генералната конференция на ЮНЕСКО, чийто генерален директор е Ирина Бокова.
На 16 ноември 1945 г. представителите на 37 държави подписват в Лондон Устава на ЮНЕСКО, с позитивна концепция за мир и с убеждението, че образованието може да бъде основа на световния мир.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.