четвъртък , 9 май 2024

Десетки са планираните изяви на бътовските самодейци и през 2015-та

Няма месец от годината, в който самодейци от читалище „Н.Й.Вапцаров” с.Бъта да нямат планирани участия.

Това показва Плана за работа за 2015 година, представен снощи от секретаря на читалището Жечка Сиводошева на годишно-отчетно събрание.
Част от подготовката на самодейците включва участие в трите големи събития за селото – традиционните „Кукерски игри” – Рогача във втората половина на февруари, провеждане на събора „Гергьовден”, който е и празника на селото и организирането на „Празник на шарената сол” през август. Планът обхваща още редица други прояви, като традиционните концерти за празниците на 3 и 8 март, 24 май, 1 ноември. Не са пропуснати и участия на различните колективи в национални и международни фестивали за автентичен фолклор през летните месеци, от които бътовци неизменно се връщат с награди.
Хората, които посещават читалището в с.Бъта и ползват услугите му са от 5 до 80-годишни, отчита още Сиводошева. Сред замислените дейности са „Начална компютърна грамотност с хора от третата възраст” през февруари и Ваканция в библиотеката” – през пролетната и лятната ваканция – попълване на читателски дневници и работа в образователни сайтове.
На събранието са присъствали членовете на читалищното настоятелство, кмета на селото Георги Александров, самодейци, представители на общността. Всички ни подкрепиха, както и в предишните години, каза за oshtepan.comСиводошева.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.