Водещи новини

Ще готвят ново икономическо портфолио на област Пазарджик

Целта на новото икономическо портфолио, което ще да изготвено за областта е да бъде обособена икономическа зона около Пазарджик, за която държавата, бизнесът и общините да работят активно.

Идеята бе представена от областния управител Трендафил Величков и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев на провела се вчера среща в областна администрация Пазарджик със сдружения на работодатели от областта, съобщиха от Областната администрация.
Портфолиото ще включва информация за региона, за спецификата на икономическите показатели по отрасли и производства, природни ресурси и работна сила. Фирмите ще имат възможност да представят накратко дейността си и очакванията за бъдещи бизнес партньорства.
„Разчитам на вашата експертиза и участие в изработването на ново портфолио на нашата област. Въпреки вашата икономическа активност в последните години Пазарджик и региона не са предпочитано място за инвестиции.”, каза областния управител по време на срещата, в която участваха представители на Сдружения на предприемачите, на хотелиерите и ресторантьорите и на работодатели от цялата област. Предвид спецификата на региона ни, зам. областният управител Гинче Караминова предложи в следващите срещи да бъдат включени и сдружения и организации на земеделските производители. Областният управител допълни, че вече има заявен инвеститорски интерес от фирми в страната и инвеститори от Германия и Австрия, с които предстоят срещи и разговори.
Представителите на бизнеса изразиха подкрепата си и предлагат в изданието да се включат данни и за свободни терени, които са подходящи за инвестиции, както и да бъдат проведени срещи и разговори със собствениците на производствени мощности около града и региона, които имат капитал и изградена инфраструктура, но след процеса на приватизация не работят. Другият важен въпрос, който затруднява бизнесът в момента е липсата на квалифицирана работна ръка. Областният управител посочи добрите примери за дуално обучение по германската и австрийска система, които някои фирми в Пазарджик и Панагюрище се опитват да реализират съвместно с Професионалните гимназии по места.
Фирмите, които проявяват интерес към изготвянето на новото портфолио могат да се свържат с работния екип в областна администрация Пазарджик на тел.
034 40 00 12034 40 00 12, 034 40 00 32034 40 00 32.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.