четвъртък , 9 май 2024

Запазват се парите на селата за празниците им, както и за почистването на нерегламентирани сметища

Всички осем населени места на територията на община Панагюрище ще разполагат с по до 2000 лева за ликвидиране на нерегламентирани сметища.

Това стана ясно при обсъжданията на проекта за бюджет за 2015 година в комисии на Общинския съвет през седмицата. До 1500 лева се планира да бъдат и парите им за организиране на празниците по селата – практика, установена през последните години.
Запазва се и друга практика – за предоставяне на до 500 лева на всяко село за спортни дейности. До 2000 лева ще има за селата Левски, Елшица и Бъта, които са за охрана на закритите преди няколко години училища.
Ще се запази приетото през миналата година решение второстепенни разпоредители с бюджетни кредити да останат селата Бъта, Попинци и Панагюрски колонии. Заради недобрата финансова дисциплина в село Поибрене, се очерта становището кметството да не бъде включвано в групата на второстепенните разпоредители с бюджет.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.