събота , 27 април 2024

Двоен празник в панагюрската библиотека

155 години от началото на библиотечното дело в Панагюрище и 45 години от откриването на новата сграда на библиотека „Стоян Дринов” снощи бяха отбелязани.

Библиотеките са неразделна част от бъдещето на Европа, над 100 милиона европейци ползват услугите на обществените библиотеки, в България библиотеките са над 4500, бяха част от данните, съобщени от директора на градския храм на книгата Стефан Рапонджиев. 45 години след своето създаване библиотеката предлага редица нови услуги, немалка част от които насочени към децата, при нас се създава критична оценка в търсенето на информация, поддържаме високи професионални стандарти, стимулираме участието на гражданите в каузи, активно участваме в културния живот на общината, сподели още Рапонджиев.
За развитието през години на библиотечното дело с мултимедийна презентация разказа библиотекарят Мария Карамаринова. Представен бе и новият сайт на Общинска библиотека „Стоян Дринов”, в който основно място има търсенето, предвидена е и обратна връзка – попитай библиотекаря.
Поздрав към присъстващите и работещите в библиотеката отправи ресорният зам.-кмет Галина Матанова, която подчерта, че всяка институция рисува своя образ чрез хората, които я съзиждат. Музикален поздрав отправи Андрея Манев.
Празникът бе уважен от председателя на Общинския съвет Станимир Велчев, представители на Общинска администрация, библиотекарите в предишни години – Тинка Юрукова и Мария Бегова. С признателност бяха споменати и имената на Паца Байрякова, и Невена Гугова.
Читалнята за възрастни се оказа тясна да побере приятелите на „Стоян Дринов” – мястото в което, панагюрци откриват не просто търсеното и желаното за четене, а кът за духовно търсене.

 

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.