Класирани са книгите, които ще получат финансова подкрепа от Общината. Един от авторите е Дида Гемиджиева

„Одобрените проекти ще бъдат качени на сайта на Община Панагюрище до 20.12.2014 г.“, пишеше в публикуваната обява

 за финансиране на произведения на изкуствата от община Панагюрище за 2015 година. Срокът за представяне на проектите бе до 21.11.2014 год.
До днешна дата – 11 януари 2015 година, след много внимателно и детайлно преглеждане на сайта никъде не бе открита обещаната публикация. В телефонен разговор зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова призна, че информацията все още не е качена, но в началото на идната делова седмица това ще стане. Зам.-кметът обясни, че съставът на комисията, оценяваща творбите на кандидатите за финансово подпомагане от община Панагюрище, е бил предложен от просветната комисия към Общинския съвет. Оценката е направена, одобрените за финансово помощ кандидати са ясни. Едно от имената е Дида Гемиджиева. Тази година одобрени сценарии и картини за финансово подпомагане няма.
Първите две условия за финансиране от общината по проекта „Панагюрище – духовност и творчество в едно“ бяха: кандидатите да родени или живеещи в община Панагюрище; „творбите да са значими за Панагюрския край, да са част от миналото , настоящето и бъдещето на Панагюрище, както и да са свързани с неговата история, бит и култура“.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.