вторник , 14 май 2024
Водещи новини

Страната ни няма да загуби пари по ОП „Регионално развитие”

България няма да загуби средства по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. през 2014г.

Програмата приключва успешно  по така нареченото „правило за автоматично освобождаване“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие. 
В рамките на 2014 г. съществуваше сериозен риск от загуба на средства в размер на 106 млн. евро, които благодарение на екипа на Управляващия орган на Програмата, бяха успешно разплатени в рамките на месец декември 2014 г., припомнят от ведомството. 
Управляващият орган на ОПРР подготвил и подал към Министерство на финансите финален за годината доклад за сертификация на средства по Програмата, с което финансовата 2014 г. е успешно приключена.
„Панагюрище – столица на свободата” е един от големите проекти на Община Панагюрище, приключен по оперативната програма, а „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот” се изпълнява в момента с основна цел реконструкция на централната градска част.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.