Водещи новини

Още 3 500 000 лева по проекта „И аз имам семейство”

Проектът „И аз имам семейство” удължава действието си и по него ще се предоставя приемна грижа за деца в риск до края на май 2015 година.

За целта е предоставен допълнителен ресурс в размер на 3 500 000 лв., уточняват още от Агенцията за социално подпомагане.
Проектът „И аз имам семейство“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и се реализира от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с 83 общини от цялата страна, сред които и Панагюрище. От стартирането на услугата приемна грижа през май 2012 г. до края на ноември 2014 г. в общините партньори по проекта са приети общо 1822 заявления от кандидати за приемни родители. Комисиите по приемна грижа са утвърдили 1158 приемни семейства, общият брой на децата, преминали през услугата, е 1718.
Чрез реализиране на дейностите по проекта се осигурява възможност на децата да живеят в семейна среда и да имат достъп до необходимите услуги, съобразно техните потребности. Проектът има принос и за предотвратяване на настаняването на деца в специализирани институции, като до момента общо 883 деца от общността са настанени в приемни семейства. Други 631 са изведени от специализирани институции, а 204 – от резидентни услуги.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.