Водещи новини

Смехотерапия, проективна методика, адаптиране към стреса – в тиймбилдинг на дриновските учители

В тиймбилдинг с тема „Управление на стреса” участваха учителите от ОУ „Проф. Марин Дринов” в края на миналата седмица.

Инициативата се е провела в Костенец под ръководството на проф. Мария Баева от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а средствата за нея са били от фонд „Ваня Ангелова” по направление „Повишаване квалификацията на педагогическите специалисти”.
Целта на тиймбилдинга бе да помогне на присъстващите да работят по-успешно и щастливо под натиска, който съпътства неизменно успешната кариера; да направляват и да се адаптират към стреса, с който се сблъскват, като се научат да строят буфери срещу него и си позволят да се забавляват дори и с най-предизвикателната работа, разказаха от училището. Професор Баева обърнала внимание на моментите, в които човек е споходен от негативни мисли и емоции и разкри техниките как те да се превърнат в извор на рационално, позитивно мислене, как да се промени обстановката с цел елиминиране съществуващите дребни дразнители.
Особено голям интерес предизвикало прилагането от професор Баева на проективната методика „Какво цвете съм”. Всеки присъстващ се самохарактеризира чрез рисунъчния тест, като по този начин бе изследвана социалната му приспособимост, неговите междуличностни отношения и особености, неговото възприятие на вътрешносемейните отношения и някои характеристики на поведението му.
Обучението приключило с прилагането на прийоми от смехотерапията, тъй като е всеизвестно, че усмивката е най-лесният и бърз начин за справяне със стреса и напрежението.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.