Водещи новини

В над 80 градове и села в Пазарджишко вече се продават винетки

Винетките за 2015 година се пускат за продажба от днес в 3300 пункта в страната, 86 от които в област Пазарджик.

До началото на коледните празници в пунктовете ще бъдат разпространени около 2,8 млн. винетки.
Винетките ще могат да бъдат намерени в клоновете на „Български пощи”, веригите бензиностанции Петрол, Лукойл, ОМВ, Еко, Шел, Ромпетрол, Нис петрол, Сакса, както и в магазините Пикадили, офисите на Изипей, Фаст пей и др.
Цените на стикерите остават без промяна. Това означава, че годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната е 25 лв., а седмичната – 10 лв.
Разпространителят „Винетни стикери 12-17” припомня, че годишните винетни стикери за 2014 година важат до 31 януари 2015 г.
Както всяка година, така и през 2015 г. винетните стикери са с ново графичното оформление. Променени са както цветовете, така и техните защити. Целта е по-високата защита, с което се намалява възможността за фалшификация. На стикерите са вградени две холограми. Първата е с т. нар. първо ниво на защита за визуално разпознаване. Тя е обемна и с постоянни цветове. Вижда се изпъкнала цифра „5“. Втората холограма е деметализирана и за различните видове винетки е различна.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.