понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Тази събота в киното – 3D премиерният „Изход: Богове и царе”

Тазседмичната програма на кино „Модерен театър” започва с 3D анимацията „Пингвините от Мадагаскар”.

Прожекции на филма ще има на 10 октомври от 16.45 часа и на 13 октомври от 16.30 часа с цена на билетите от 4.00/6.00 лева. В сряда ще има още една 3D премиера – на анимацията „Българ”, която ще е с начален час 18.45.
Премиерният „Изход: Богове и царе”, който също ще е 3D, почитателите на историческите драми ще могат да гледат от 19.00 часа с 5.00 лева цена на билетите. Лентата е с Крисчън Бейл, който се превъплъщава в главната роля на известния библейски религиозен водач и пророк Мойсей. Сюжетът се придържа към познатата от Библията история за извеждането на израелтяните от Египет, преминаването им пред пустинята Синай и опитите на техния водач Мойсей да ги отведе до Обетованата земя.
Режисьор на „Изход: Богове и царе” е Ридли Скот, режисьор на филми като „Пришълецът”, „Блейд Рънър”, „Ханибал”, „Гладиатор”, „Прометей”.
За последния си проект британецът Ридли Скот отбелязва: „Животът на Мойсей е един от най-великите приключения и духовни търсения на всички времена. Обичам всичко, което е истинско. – продължава той. – Знаех какво да правя с Гладиатор – как да го направя така, че наистина да диша, да живее с чувствата на хората от онази епоха. С ИЗХОД исках по подобен начин да вдъхна живот на египетския култура и самата история по начин, какъвто досега никога не е бил възможен.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.