Водещи новини

Пет банкови клона в Панагюрище също ще изплащат влогове от КТБ

Пет клона на банки в Панагюрище ще изплащане на гарантираните влогове на вложители в Корпоративна Търговска Банка.

В списъка на деветте банки в страната, определени от Фонда за гарантиране на влоговете, са панагюрските клонове на „Банка ДСК”, „Обединена българска банка”, „УниКредит Булбанк”, „Юробанк България” (Пощенска банка) и „Централна кооперативна банка”.
Разпределението на вложителите към обслужващите банки е според последната цифра на ЕГН – за физическите лица и последната цифра на ЕИК или БУЛСТАТ – за юридическите лица. От vesti.bg уточняват, че ако депозант на КТБ има ЕГН или ЕИК, завършващо на цифрата 0, той ще може да получи гарантираната сума по влога си от „Банка ДСК“. За клиенти с ЕГН/ЕИК, завършващи на цифрата 1 обслужващата банка е „Обединена българска банка“ (ОББ), за клиенти с последна цифра 2 – „Юробанк България АД“ („Пощенска банка“), с последна цифра 3 – „Райфайзенбанк“, за последна цифра 4 – „Алианц Банк България“. Клиентите с последна цифра на ЕГН/ЕИК 5 или 6 могат да получат гарантираната сума по влога си от „УниКредит Булбанк“, тези с последна цифра 7 – от Централна кооперативна банка, с последна цифра 8 – от „СиБанк“ и с последна цифра 9 – от „Първа инвестиционна банка“. ПИБ ще изплаща и влоговете на чуждестранните лица. 
Всеки вложител в КТБ ще получи цялата сума на влога си, заедно с натрупаните лихви до 196 000 лв. За физически лица, това става срещу представяне на лична карта, а за юридическите ЕИК/Булстат и актуално удостоверение за регистрация. Клиентите имат право да получат депозитите си в срок до 5 години.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.