Водещи новини

Калин Калинов ни предложи от хапчетата си против оглупяване

Носителят на 4 национални и 3 международни награди, сред които и престижната международна награда „Станислав Йежи Лец” за книгата си „Хапчета против оглупяване” гостува снощи в Градска библиотека „Стоян Дринов”.

Сатирикът Калин Калинов представи свои творби в мерена и немерена реч, доказвайки собственото си убеждение, че зрящите виждат, а сатириците се вглеждат. Директорът на панагюрската библиотека Стефан Рапонджиев разказа за госта, че е родом от Кърджали, потомък на бежанци от Беломорска Тракия, но живее в Асеновград, автор на десетки сатирични книги.

Първите сатирични текстове Калинов разказа, че написал, когато бил в десети клас. Заради изречението „Не допускайте магарета да ви четат конско”, вместо очакването му, че ще му намалят поведението или ще го изключат от училище, участвал в олимпиадата по литература, печелейки първото място и на националния кръг. За себе си Калинов разкри, че става един от най-младите сътрудници на в. „Стършел” през 70-те години на миналия век. Срещу мен е имало 12 дела за уронване престижа на институцията, но аз го правя в името на истината, такава каквато е, а не каквато ни казват, сподели още гостът.
За отличената си книга „Хапчета против оглупяване” Калинов акцентира, че написаното в нея не може да се тълкува и всеки сам трябва да стигне до определени изводи. В „Библията за душата и ума” се препоръчва въпросните хапчета да се приемат по едно сутрин, обед и вечер, като например – „Всичко е преходно. Най-вече приходите.”, „Ако критиката ви не е градивна, разделете се с нея по взаимно съгласие.”, „Търся честен човек под дърво и камък. Приготвил съм му дървото и камъните…” и така до около триста хапчета.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.