Водещи новини

Бончевци обсъждаха героите си, моделите си на подражание, менторите си

Майка ми и баща ми, сестра ми, брат ми, президентът Росен Плевнелиев, Дейвид Бекъм, Лионел Меси, Батман и Спайдърмен.

Това бяха част от героите и примерите за подражание, които днес ученици от 9а и 8б клас на СОУ „Нешо Бончев” посочиха като част от открит урок с учителят Радка Семова. Проявата е втората от Седмицата на предприемачеството – вчера за движението на парите научиха повече четвъртокласници с г-жа Пенка Дюлгярова.
А в днешния, по-нестандартен час тийнейджърите имаха възможност да споделят в какви ситуации биха излъгали или откраднали. Етичната дилема и решението ѝ са една от темите, които деветокласниците разискват по програма на Джуниър Ачийвмънт, на който училището е партньор от години.
Качествата, които бончевци посочиха, описвайки своя модел на подражание бяха – постоянство, интелигентност, сила, упорство, добронамереност и доброта, отговорност. Младите хора се съгласиха, че има хора, които са част от обкръжението им, а не са добър пример, както и че самите те могат да бъдат модел за подражание, без да го знаят или съзнават.
Мисли, върху които разсъждаваха учениците бяха – „Не се притеснявайте, че децата не ви „слушат”. Притеснявайте се, че постоянно ви гледат”; „Ако цените собствената си репутация, дружете със свестни хора, защото е по-добре да си сам, отколкото зле придружен”; „Най-силно влияние върху моя живот и работа оказват хората, с които се срещам и обичам”.
Седмицата на предприемачеството в СОУ „Нешо Бончев” ще продължи, като до края ѝ бончевци от трети, първи и пети клас ще разберат повече за видовете професии в една общност, за стойността на монетите и ще имат уъркшоп с декупажна техника с учителите Мария Добрева, Нора Барова и Донка Гарчева.
За седма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е организацията – домакин на Световната седмица по предприемачество за България. Целта на глобалната инициатива, в която през миналата година се включиха 140 държави и 7,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. 

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.