Водещи новини

Априлци отново са медалисти от математическо състезание

За втора поредна година деца от основно училище „20 април” взимат участие в международното състезание „Математика без граници”.

Вчера бе публикувано класирането от приключилия първи, есенен кръг на състезанието.
30 априлци от втори до четвърти кръг са се включили в математическата надпревара, която е с международен характер, съобщиха от училището. Във всеки от класовете и паралелките, включили се в състезанието, има носители на медали, показали отлични резултати. Следва сериозна подготовка за зимния кръг от състезанието.
Всеки кръг от математическия турнир се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 10 са с избираем отговор, и 10 – със свободен отговор. Покана за участие във финалния кръг, който се провежда в Несебър, България, получават учениците с най-голям сбор от точки, получени в два от трите дистанционни кръга. За тези, които нямат възможност да пристигнат в България, се осигурява възможност за дистанционно участие във финала на турнира.
Зимният кръг ще бъде от 24 януари до 1 февруари 2015 година, а пролетния 21-29 март 2015 година. От 27 до 29 юни в Несебър ще се проведе финалът.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.