вторник , 14 май 2024
Водещи новини

Номинирахме Дима Попова за „Човек на годината”, номинацията ѝ е в общата – „Доброволците и дарителите по време на наводненията”

Две са номинациите за панагюрката Дима Попова в инициативата „Човек на годината” – от Марина Тричкова, автор и репортер в oshtepan.com и вестник „Още ПЛАМ“, и Димитър Попов.

Сред посочените мотиви са нейните неуморни усилия за организиране на благотворителни акции, с които да бъдат подпомогнати хората от засегнатите от наводнения райони.
От екипа, организиращ „Човек на годината”, уточняват: „Бедствията в страната през изминалите месеци се превърнаха в тъжен повод за обединение на обществото. На фона на слабата подготвеност на държавата да реагира в подобна ситуация, безброй граждани, чужденци и бежанци помогнаха да се предотвратят допълнителни жертви и щети и да се запази достойнството на пострадалите от наводненията в кв. „Аспарухово“ във Варна, Добрич, Килифарево и Дебелец, Мизия, Нивянин и други наводнени населени места.
Разнообразните дарителски и доброволчески инициативи са извън обхвата на наградите „Човек на годината“, тъй като критериите допускат единствено човешкоправни и правозащитни дейности. Въпреки това, в знак на признание и преклонение пред всички доброволци, журито прави изключение и допуска обща тяхна номинация.”
Сред другите номинирани доброволци са Самир Сами, Явор Гечев, Благодетелите – доброволците и дарителите.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.