Близо 4 милиона субсидия е получила Общината през първото полугодие на 2014 година

Един милион 331 хиляди 864 лева съобщи като приход от концесия през първото полугодие на 2014 година главният финансист на Община Панагюрище Цветана Якова на редовното заседание на Общинския съвет на 16 октомври.

Тя каза, че това е  45.63% от първоначалния план. През 2013 година за същия период приходите от концесия в общинския бюджет са били един милион 355 хиляди 284 лева. Якова подчерта, че „към 30 юни 2014 година Общината няма просрочени задължения към доставчици“.
Приходите от дарения през първото полугодие на тази година са в размер на  118 994 лева. Приходите от глоби, санкции и лихви в общинската хазна през първото полугодие са 68 137 лева, по-голямата част от които са от РИОСВ – Пазарджик, които се изразходват целево. За същия период на миналата година постъпленията са били 67 445 лева.
Като получена субсидия от Общината Цветана Якова отчете 3 милиона 837 хиляди 439 лева, от които 3 милиона 271 хиляди 383 лева обща субсидия за делегираните от държавата дейности. Изравнителната субсидия за местни дейност е била  540 336 лева. 25 720 лева са били целевите трансфери за безплатни и намалени пътувания, а 24 794 лева е бил трансферът за организация на изборите за Европейски парламент през май. Якова съобщи, че е имало трансфер от Общината за организиране директното предаване от Панагюрище по БНТ на тържествената проверка- заря на 1 май, но не каза колко е струвало това на данъкоплатеца.
Главният финансист на Община Панагюрище за първи път при отчет на общински бюджет не каза една дума за разходната част, не спомена една цифра. А единственият лаконичен коментар направи общинският съветник Георги Гергинеков от БСП, който каза: „Аз съм доволен от това, което чух от г-жа Якова по отчета…“
На 16 октомври общинските съветници приеха този отчет. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.