петък , 19 април 2024

На пълни обороти върви подготовката за Международния конкурс „Елена Николай“

Днес -19 октомври, е крайният срок за записване за участие във второто издание на Международния конкурс за млади оперни изпълнители „Елена Николай“.

Сред първите записали се  е талант  от Швейцария. Това съобщи зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова, която е и председател на организационния комитет. „Има интерес и обаждания от участници в първото издание и нови“, каза г-жа Матанова. Журито на музикалния форум е съставено от едни от най-доказаните професионалисти в сферата, подчерта зам.-кметът. Председател и тази година е доц.Христина Ангелакова, а членове Дарина Такова, Радмила Бакочевич, Джорджо Мериги, Франческо Ернани.
Финансови гаранти и партньори на проекта са: Фондация „Америка за България“, „Асарел-Медет“АД, „Оптикс“ АД, като с всички Община Панагюрище е подписала договори за сътрудничество.
Като патрон на второто издание на конкурса „Елена Николай“ вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова ще бъде почетен гост на Галаконцерта на лауреатите. Той ще бъде в Деня на народните будители -1 ноември, от 18:30 часа в голямата зала на Театъра със специалното участие на оркестъра на Държавна опера – Пловдив.
Откриването на конкурса ще е на 30 октомври от 10.30 часа

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.