Водещи новини

Бързай бавно, гласи една мъдрост

След заседанието си утре – 9 октомври, Централната избирателна комисия ще съобщи имената на избраните на 5 октомври народни представители.

Местни писачи предизборно убеждаваха симпатизантите си в община Панагюрище в специално издаден вестник, че техният кандидат ще повтори мандата си. В същия вестник в интервю, подписано от Борислав Боев, кандидатът изразява безусловната си убеденост, че мястото, на което е поставен в листата, е избираемо. На въпроса „Вие сте поставен на четвърто място в листата, смятате ли, че това място е избираемо“, интервюираният отговаря: „Абсолютно съм сигурен… Като прегледах другите листи, видях, че наистина съм единственият панагюрец с реални шансове за 43-ото Народно събрание…“
Залисани във величието си, местните писачи  пренебрегнаха преференциалния вот и сметнаха, че всичко си е по старому и всички гласоподаватели са със стадна психика. Да, ама не, казваше преди години журналистът Петко Бочаров. Първо, преференциалният вот обърка сметките на мнозина. И второ, нечий сметки бяха без кръчмар.Но, случва се. Животът продължава и във всеки един момент всеки един от нас прави своя избор за всяка своя следваща крачка.
На сайта на ЦИК днес пишеше: „По повод информация в средствата за масово осведомяване за допуснати технически грешки в протоколи на СИК и РИК в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. Централната избирателна комисия уведомява: „Грешките“ са по същество видоизменения единствено на печатни букви в резултат от сканирането на протоколи на СИК и РИК.Не са установени технически грешки във фабрично отпечатаните формуляри на протоколи на СИК и на РИК“.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

2 коментара

  1. Томи Наплатанов

    Като председател на предизборния щаб на ГЕРБ в Панагюрище не мога да не взема отношение. Посочете ми наистина друг панагюрски кандидат с по-реални шансове за влизане в парламента. Съжденията за стадната психика предполагам идват от човек, който стъпва върху собствените си усешщания и самонаблюдения. Доколко нещо е оценено, подценено,недооценено, това е проблем на щаба. Политическата реклама има свои закони и правила, но не мисля да изнасям безплатни лекции. А тонът на злорадство по повод това, че единственият оценен с доверие от политическа сила панагюрец, не е успял да влезе в парламента, не ми се вижда особено уместен. И тъй като авторът явно е любител на пословиците, ще завърша с една панагюрска: „От зелена тиква семе не ща“.

  2. администратор

    Тиквите са различни, но журналистът се вълнува от събитията и ги довежда до знанието на останалите, бидейки почтен, точен и коректен. А тиквите са различни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.