Водещи новини

Бюлетините за изборите вече са доставени в областта

В присъствието на областния управител Иван Йорданов палетите с бюлетините за провеждане на парламентарните избори на 5 октомври бяха доставени днес – 29 септември, в Областна администрация – Пазарджик, съобщиха от ведомството.

Със специален превоз и под строга полицейска охрана бюлетините и изборните книжа са предоставени на упълномощените представители на Областна администрация и на РИК- Пазарджик, които са взели доставката от печатницата на БНБ в София. До предаването им на общините бюлетините ще бъдат съхранявани в специално помещение в Областна администрация и с 24-часова полицейска охрана, уточняват от адмиинистрацията на губернатора.
 Общият брой на изборните бюлетини за област Пазарджик е 27000, а броят на имащите право на глас за областта е 252194, секционните избирателни комисии са 3579.
Отпечатването на бюлетините за гласуване е централизирано в печатницата на БНБ.  
В четвъртък – 2 октомври, бюлетините ще бъдат раздадени на общините по предварително изработен график.
В изпълнение на ангажиментите си по организационно-техническата подготовка на изборите,Областна администрация е предоставила на 11-те общини методически указания за СИК, чували за съхранение на изборните материали, кутии за отрязъците от бюлетините, протоколи и приложения.

Вижте още

Споразумения за два приоритетни проекта подписаха Община Панагюрище и МРРБ

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и ВрИД кметът на община Панагюрище …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.