понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

С народни песни и танци от попинското читалище участваха на „Делювите празници” в Златоград

Цветни, усмихнати и талантливи – това са самодейците от читалище „Искра-1872” – Попинци, които на 21 септември бяха част от фолклорните „Делюви празници” в Златоград.

 
По покана на организаторите от читалище „Просвета” и община Златоград, танцьорите от ФТС „Тангра” и фолклорната певческа група към читалище „Искра-1872” се включиха в празненствата в граничния град с кръшни тракийски хора и автентични песни от Средногорието. Както винаги и този път още със самото излизане на сцената, самодейците събраха гостите и посетителите на етнографския комплекс около себе си и ги завихриха в кръшно българско хоро.
Малкото площадче в Етнографския комплекс се оказа малко да побере толкова много красота и багри, показани от състави от цялата страна. За попинските самодейци беше удоволствие да представят фолклорното богатство на община Панагюрище в Златоград.
Информацията е предоставена от Донка Шопова, секретар на попинското читалище

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.