Водещи новини

Магдалена Домусчиева от с.Оборище отпразнува 102-та си годишнина

Вчера, 19 септември, Магдалена Панчова Домусчиева от с.Оборище отпразнува 102-ия си рожден ден.

Пред oshtepan.com една от най-възрастните жителки на общината сподели, че се чувства добре и е споделила празника си, освен с най-близките си роднини, и с приятели от пенсионерския клуб. Посрещнала всички с торта със свещи, баница и куп лакомства.
За баба Магдалена продължава да се грижи племенницата ѝ Мария и една от внучките на сестра ѝ. Те разказват, че леля им е жизнена и не спира да се интересува от това, което става около нея – по телевизията обича да гледа новините и времето. Следи ги най-редовно на телевизора, който ѝ подари „Асарел-Медет” АД за 100-годишнината ѝ. Питаме я какво прави по цял ден, а тя чистосърдечно обяснява: „нема що да права, не мога да помагам вече”. За разлика от много други възрастни хора, които имат хранителни режими, баба Магдалена казва, че, каквото има, това яде и никога не е рекла „това не ща, онова не ща“.
В края на деня от семейството планираха да отидат да почерпят с торта сестрата на рожденичката – Мария, която на 17 май навърши 105 години и е най-възрастният жител на общината.

Вижте още

Първа по рода си безплатна национална скринингова кампания за рак на дебелото черво започна в цяла България

Впечатляващата с мащаба и общественото си значение кампания „Заедно срещу рака на дебелото черво“, инициатива на Фондация …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.