Водещи новини

Училищата в Пазарджишко – с окомплектован учителски състав

Едва двадесет и три са свободните работни места към момента, обявени за учители и възпитатели от Регионалния инспекторат по образованието Пазарджик, при 119 училища на територията на областта.

Четири са търсените лектори в школа по изкуствата във Велинград и три са позициите за помощен персонал и административни длъжности, търсени от учебни заведения в Пазарджишко. За община Панагюрище свободните работни места са за учител на педагогически форми по хуманитарни и обществени дисциплини и един хигиенист, като съответно крайният срок за подаване на документи е 16 и 17 септември.
През август по данни на синдиката на българските учители най-сериозно директорите търсеха начални учители и възпитатели. Това е свързано с въвеждането поетапно на целодневното обучение за учениците. Тази година то ще обхване и петокласниците, което води и до нуждата от още кадри, които да се грижат за обучението на децата. Не се отчете промяна и при голямото търсене на учители по чужди езици. Недостиг специалистите отчетоха и на учители по природоматематическите предмети. Обяснението на експертите е, че те се обучават в университета в тези специалности, но след това не кандидатстват за учители.
Тази сутрин просветният министър Румяна Коларова съобщи по БНТ, че проблемът не е в недостига на квалифицирани учители, а в това, че за някои малки населени места обявените работни места не са привлекателни.

Вижте още

Ученици от СУ „Нешо Бончев“ проведоха експерименти в ПУ по интердисциплинарен проект “Учи, за да можеш!”

Активното сътрудничество между СУ “Нешо Бончев”-гр. Панагюрище и Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” в областта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.