четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Библиотеката получи дарение от два луксозни тома

Два луксозни тома получихме като дарение от проф. Радомир Угринов, който е родом от Панагюрище, съобщи в края на тази седмица директорът на Градска библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев.

Авторът подарява ценните книги – „Лицево-челюстна и орална хирургия” и „Тумори в лицево-челюстната и шийна области” с пожеланието за просперитет на младото поколение.
Проф. Угринов е ръководител на катедра Орална и лицево-челюстна хирургия” във Факултета по Дентална медицина, заместник-ректор по Международна интеграция и проектно финансиране в Медицински университет София, началник клиника „Лицево-челюстна хирургия и Ото-рино-ларингология” в УМБАЛ Света Анна” – София, член е на европейската асоциация на лицево – челюстните хирурзи.
Повече от тридесет години работи предимно в областта на онкологията в лицево – челюстната и шийна области. На тази тема е и защитената от него дисертация за доктор на медицинските науки: „Хирургично лечение на злокачествените тумори на кожата на лицето“. На същата тема е издадената от него монография-атлас „Тумори в лицево-челюстната и шийна области”.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.