събота , 27 април 2024

Три световни първенства за панагюрските самбисти до края на годината

Три са предстоящите световни първенства по самбо до края на 2014 година, в които ще има панагюрски състезатели от СК „Бойни спортове”.

Треньорът Иван Нетов уточни, че през октомври в Сеул ще се бори Иван Хърков на Световното за юноши и девойки до 18 и до 20 години, през ноември ще е световният форум в Япония за мъже и жени, а през декември за кадети и кадетки в Кипър, за където се готвят Йоана Пишмишова и Никола Петкански.
В края на миналата седмица се проведе последният, четвърти, кръг от Световната купа по самбо в Бургас, в който Нетов се включи като съдия, а Иван Хърков се класира седми. Постижението на панагюрския състезател и Спортист №1 на Общината е в категория до 68 кг, в която се състезава отскоро. Мария Оряшкова се класира втора, повтаряйки финалната си среща от Европейското първенство със Светлана Тимошенко от Беларус. Една от причините за това е все още възстановителния период, в който се намира, след операция на кръстни връзки.
На въпрос на oshtepan.com, Нетов обясни, че в крайното класиране на Световната купа страната ни няма класиран боец до трето място, защото както всички подобни спортни надпревари и тук има натрупване, а българите не са участвали в първите три кръга, провели се на три различни континента.
Преди Световната купа, в Бургас се проведе и конгрес на Световната и Европейската федерация по самбо, на който стана ясно, че самбото ще бъде включено в Първите европейски олимпийски игри през юни 2015 година, чийто домакин ще е Баку, Азербайджан, допълни още Нетов. Били приети и редица промени в правилата, една от които намаляване броя на категориите. Върви се към обявяването на самбото за олимпийски спорт, подчерта Нетов.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.