В сряда пожарникарите ни ще имат демонстрационно учение в Театъра

Днес започва Седмицата на пожарната безопасност (8-14 септември), чиято основна цел е популяризиране на професията, провеждане на информационно-разяснителни мероприятия, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващите, срещи с граждани и партньорски организации, представители на местната и изпълнителната власт.

Началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. инспектор Симеон Симеонов съобщи, че на 10 септември е планирано демонстративно учение в Театър дом-паметник. Панагюрските огнеборци ще покажат как трябва да се реагира при възникването на пожар.
От Министерството на вътрешните работи уточняват, че кулминацията на Седмицата на пожарната безопасност ще бъде на 14 септември – от 10,00  ч. в София, пред Паметника на Незнайния войн. Там ще се състои тържествена церемония с църковен водосвет по случай Професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР, поднасяне на венци от ръководството на министерството и демонстрация на новозакупената с европейско финансиране пожарна и спасителна техника.
14 септември е Професионален празник на служителите от ГДПБЗН – МВР, обявен с Решение № 385/13.09.1995 г. на МС.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.