понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Ще реконструират площадче, ще поставят и шахматна дъска на него

Един от шестте тристранни договоpи между Община Панагюрище, ДФ Земеделие и Местната инициативна група „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., по който Общината ще получи безвъзмездна финансова помощ,

е за проекта “Реконструкция на площад “ПЕНЧО ХАДЖИЛУКОВ” в град Панагюрище” . Той е по Мярка 322 “Обновяване и развитие на населените места” и е за 44 353,02 лева.
Дейностите, които ще бъдат изпълнени при реализиране на проекта са: подмяна на настилки, плочи и бордюри на площада с нови; оформяне на покрит кът за отдих с шахматна дъска, паркови пейки и кошчета за отпадъци; оформяне и затревяване на зелени площи.
Изпълнителният директор на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичево“ Лучко Македонски съобщи, че към 31 юли 2014 година изпълнението на бюджета на нашата МИГ е 2 милиона 920 хиляди 490 лева при одобрени 3 милиона110 хиляди лева. Лучко Македонски се надява за разликата от близо 200 хиляди лева също да бъдат разработени и одобрени проекти, та да бъдат усвоени безвъзмездните финансови средства.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.