събота , 27 април 2024

Тенисистките на Влахов – няма друг отбор като нашия във Висшата лига

Няма друг отбор като панагюрския във Висшата лига, която е първият ешелон в тениса на маса, подчертаха вчера на нарочна пресконференция от СКТ „Панагюрище”.

Всички останали тимове са съставени от играчи, които са купени, а ние сме само панагюрки – състезатели, изградени в родния клуб, изтъкна още капитанът на женския отбор, спечелил бронзовите медали през последните две години – Ненка Тушлекова.
Поводът за брифинга с местните медии бе началото на новия сезон, изминалото първенство и проблемите пред тенисистите.
Треньорът Борис Влахов изрази надежда, че възпитаничките му не само ще защитят показаното във Висшата лига, а и ще променят цвета на медалите през предстоящата състезателна година. Не за пръв път той изтъкна, че много от противничките на СКТ „Панагюрище” са панагюрки, но и на едните, и на другите им било трудно от този факт. От клуба очакват отново да имат до около 40 картотекирани състезатели и почти още толкова също редовно трениращи в спортната им зала в ОУ „Проф. Марин Дринов”.
Влахов поименно представи гръбнакът на клуба – Ненка Тушлекова, капитан на женския отбор във Висшата лига и отличен партньор в подготовката на всички състезатели, стожер за тенисистите; Йоана Ботева – отличен организатор и основен играч в тима в „А” групата, Десислава Ботева – най-младата в женския тим във Висшата лига, но състезател с отлична техника; Нелина Петришка – няколкократна шампионка на България и национална състезателка; Каролина Лилова – заместваща Влахов и многократна шампионка и Даниел Христов – капитан на мъжкия тим, който тази година ще играе в „Б” групата и е партньор на момичетата в залата. В нашия спорт, ако имаш партньор – имаш всичко, акцентира Влахов.
В този клуб не се играе за пари, заяви категорично Влахов и допълни, че общият бюджет на клуба за миналата състезателна година е бил 22 000 лева, с които са издържани 12 представителни отбора и са спечелени повече от пет титли. Заради липса на 500 евро на първо време, от СКТ „Панагюрище” не могат да играят във европейските клубни турнири, въпреки че спечелиха това право. Надеждата им е, че с откриването на новата многофункционална спортна зала, всички спортове ще получат тласък.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.