Водещи новини

МС „Елинор“ се представи отлично на I. Majorette-sport WORLD Championship

Световно мажоретно първенство, в което се състезаваха 15 държави от 3 континента, се проведе от 28 до 31 август в гр. Пореч, Хърватия.

В него участваха и момичетата от панагюрския състав „Елинор“ към Обединения детски комплекс. Хореографът им Елеонора Найденова разказа, че за престижни места в категория соло и дуо-трио формация са се надпреварвали 429 мажоретки, а конкуренцията при големите формации е била между 254 отбора.
Високо квалифицирани международни съдии са оценявали по точкова система отборите съгласно правилника на MWF и IMA. Те са попълнили съдийски фишове за над 700 изпълнения в различни категории.
„България достойно се представи от своите три отбора: МС „Елинор“- възрастова група Seniors, MC „Прима“-  възрастова група Juniors и МС „Каприз“ – възрастова група Juniors. Най-многобройно отборно присъствие и силна конкуренция се наблюдаваше в трета възрастова група – Seniors, където МС „Елинор“ зае престижни позиции“, съобщи госпожа Найденова.
В категория батон първи е бил словашкият отбор, а панагюрки са заели 15 място. След „Елинор“ са се класирали 2 отбора от Хърватия, 2 отбора от Унгария, отбори от ЮАР и Русия. В категория пом-пон момичетата на Елеонора Найденова са получили 14 място.
„Най-голяма радост на отбора донесоха индивидуалните изпълнения в соло и дуо-трио формациите“, сподели Елеонора Найденова и съобщи, че Мария Ралчева – соло батон (Junior) е заела 23 място – 80.95 точки, при 86.75 точки за първото място, спечелено от Унгария. 23 място е получила Димитрийка Нонова в категория соло батон (Seniors) с 81.35 точки, а победителката от Унгария е получила 84.95 точки.
Участниците от тази възрастова група са били около 40, уточни ръководителят на панагюрския МС „Елинор“.
Тихомира Такучева в категория пом-пон (Junior) се е наредила на 15 място – 80.85 точки, а конкурентката й от Чехия, получила първо място, е била с 83.95 точки. С прецизното си изпълнение публиката са зарадвали Радина Мичкюрова и Мария Ралчева в категория дуо-трио батон (Junior). Те са заели16 място с 80.95 точки, като приблизително две точки ги делят от победителите (83.60 точки). В категория батон-флаг (мини формация) девойките са станал девети.

 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.