събота , 27 април 2024

Жените на ХК „Панагюрище” – шампионки, девойките – вицешампионки, на плажен хандбал

Държавното първенство по плажен хандбал за жени и мъже, юноши и девойки се проведе от 27 до 31 август в Приморско.

Тази година в надпреварата участваха рекорден брой отбори от цялата страна – 36, между които сформирани много силни формации (по регламент един отбор може да включи състезатели и от други отбори). От родния клуб уточниха, че ХК „Панагюрище” за поредна година е участвал с девойки и жени – само панагюрки.
Първи за медалите играли девойките. Момичетата ни достигнали до финала, но там отстъпили на подсиления с чужди състезателки отбор на Хасково и спечелили сребърните медали. Йорданка Тодорова е голмайстор на турнира, а Тотка Дойкинова – най-добър вратар.
След девойките в надпреварата се впуснали женските отбори. Панагюрският тим, играещ в „Б” група, трябвало да мери сили с отбори от „А” група. Панагюрските хандбалистки, които имат опит в плажния хандбал не се смутили от силните тимове и достигайки до полуфинал срещнали подсиления с чужди състезателки миналогодишен шампион – „Хасково”, като го отстранили. На финала ни битката била с Шумен, също отбор от „А” група, изграден от опитни състезателки, в който играещ треньор е бивша национална състезателка, класирала се на четвърто място на световно първенство по плажен хандбал. Но в най-важния двубой панагюрки показали несломим дух, изключително добра игра и победили майсторките, завоювайки златните медали, а Стефка Цветанкова била избрана за най-атрактивен състезател.
ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА по плажен хандбал за ХК ПАНАГЮРИЩЕ е първата в историята на клуба. С тази титла отборът на жените придобива право за участие в Европейското първенство в Испания в началото на ноември.
Треньори на панагюрските момичета са Любка Карагьозова и Георги Атанасов.
Информацията е предоставена от Л.Карагьозова

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.