Водещи новини

Утвърдиха маломерните паралелки и групи в училищата, и детските градини

Днес на редовното си заседание Общински съвет Панагюрище утвърди маломерните класове в училищата и маломерните групи в детски градини на територията на общината за предстоящата учебна година.

Ресорният зам.-кмет Галина Матанова подчерта, че законовото основание е Наредба №7 на просветното министерство от 2000 година, като сумата от общинския бюджет е 25 550 лева и е налична.
В ОУ „Отец Паисий” с.Попинци с по-малко ученици от определения образователен стандарт ще са няколко класа – 2 клас ще е с 11 ученици, 3, 4,6 и 7 клас с по 14 ученици. В ОУ „Свещ. Недельо Иванова” всички класове ще са маломерни – 1, 2 и 4 клас ще са с по десет деца, 3 клас ще е с девет, 5 и 8 клас с по 14 ученици, 6 клас с 15 и 7 клас с 12 ученици. В училищата от града под минимума ще има по една паралелка в ОУ „20 април” това ще е 5б клас с 12 ученици, в ОУ „Проф. Марин Дринов” ще е 8б клас с 14 ученици и в СОУ „Нешо Бончев” 8в клас със 17 ученици. Матанова уточни, че данните са от докладни записки на директорите на учебните заведения.
Единодушно бе прието и решението за маломерни групи в детските градини в три от селата. Зам.-кметът акцентира, че това е в изпълнение на последователна политика на местната власт за подкрепа на полудневните групи в Панагюрски колонии и Елшица, където през идваща учебна 2014/2015 година ще има по 8 деца, и в Левски, където малчуганите ще са 15.
За учебната 2013/2014 година отново имаше утвърждаване на маломерни класове и групи, за които бяха предвидени над 50 000 лева.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.