Водещи новини

Днес от Общината трябва да публикуват избирателните списъци*

Днес е последният срок, в който Общинска администрация трябва да обяви предварителните избирателни списъци и ще ги публикува на интернет страницата на Общината.

Всеки избирател ще може да провери дали е включен в тях. В случай, че има някакво несъответствие, може да се направи поправка.
Следващият важен срок за местните власт е 30 август – дотогава ще трябва при кмета на общината да са се провели консултации за съставите на секционните избирателни комисии – в Панагюрище те бяха насрочени за 26 август. 4 септември е последният ден, в който кметовете в страната ще представят в Районните избирателни комисии предложения за състава на СИК – и при постигнато, и при непостигнато съгласие между политическите сили. Ден по-късно – на 5 октомври ще бъде открита предизборната кампания. РИК-овете от своя страна, ще трябва да са назначили СИК-овете до 9 септември. До 14 септември избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, ще трябва да заявят желанието си в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане по чл. 36 от ИК.
*обновена след публикуването на списъците
Публикуваните от Общината тази сутрин избирателни списъци – може да проверите тук.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.