понеделник , 6 май 2024

До 19 септември ще се набират кандидатите за стипендията „Проф. Марин Дринов”

До 19 септември в Общината ще се приемат документи на кандидатите за поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов”.

Финансовото подпомагане в размер на 2000 евро се връчва ежегодно на студенти от община Панагюрище, обучаващи се във висше учебно заведение в чужбина.
Стипендията ще бъде връчена на 20 октомври, по повод рождението на първия български професор по история, член-съосновател и първи председател на Българското книжовно дружество – днес Българска академия на науките, панагюреца проф. Марин Дринов. Поименната студентска стипендия бе учредена през 2009 година от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД по повод 170-та годишнина от рождението на бележития българин.  
Предстои кметът на общината Никола белишки със заповед да назначи комисия за разглеждане на молбите и определяне на носителя на Дриновската стипендия за учебната 2014 – 2015 година в срок от 23 до 26 септември. В комисията задължително участват официални представители на Община Панагюрище и на Асарел-Медет” АД.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.