четвъртък , 25 април 2024

Над 350 000 деца ще се хранят по „Училищен плод”

На 15 август стартира приемът по схемата „Училищен плод”, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

Над 10,5 млн. лева са средствата, предвидени за новата учебна 2014/2015 година. През новата кампания на дете ще се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29лв. без ДДС. Запазва се стойността на порция – 0,68лв. без ДДС.
Очакванията са през настоящата учебна 2014/2015 година от „Училищен плод” да се възползват 352 хиляди деца. Те ще бъдат от всички групи в детските градини, както и ученици от подготвителен до четвърти клас.
Документите за подпомагане по „Училищен плод” ще се приемат до 20 септември в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Образци на заявленията и указанията за кандидатстване са обявени на интернет страницата на схемата –  http://schoolfruit.dfz.bg/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=4&name=neobhodimi-dokumenti.  Кандидатите за участие са обособени в три групи – учебни заведения; еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.
Схемата „Училищен плод” ще се прилага от 15 септември 2014 г. до 31 май 2015 г. в цялата страна. Одобрените изпълнители ще трябва да доставят свежите плодове и зеленчуци в детските градини и училищата от 1 ноември 2014 г. до 31 май 2015 г.
За учебната 2014/2015 г. са одобрени следните съпътстващи мерки по схемата: посещения в земеделски стопанства, отглеждане на плодове или зеленчуци от децата, беседи, разпространение на брошури и плакати, създаване на интернет страници и видеоклипове, организиране на празници, игри, викторини, изложби и др.
През годините сред бенефициентите са били и панагюрските училища „20 април” и „Нешо Бончев”.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.