И тази година паралелките с първокласници в общината ще са 10

61 046 първокласници се очаква да прекрачат училищния праг за първи път в страната, сочат данните на Министерството на образованието и науката.

Тазгодишният випуск е с около 3000 деца по-малко в сравнение с миналата година. В петте панагюрски общински училища – СОУ „Нешо Бончев, ОУ „Проф. Марин Дринов”, ОУ „20 април”, ОУ „Отец Паисий” с.Попинци и ОУ „Свещ. Недельо Иванов” с.Поибрене децата ще са около 200.
Според ЕСГРАОН – единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението в общината, децата които са на възрастта да бъдат първокласници тази година са 202. От тях 151 са от Панагюрище, 3 са от с.Баня, 10 са от с.Оборище, 18 са от с.Попинци, 10 са от с.Поибрене и 9 са от с. Бъта, съобщи директорът на дирекция „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация Нора Кунчева.
И през учебната 2013/2014 година паралелките с първокласници в община Панагюрище бяха 10 – 8 в трите общински училища в града и по една в Попинци и Поибрене.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.