понеделник , 6 май 2024

Почти всички учебници са по училищата

Общо 439 731 ученици от I до VII клас ще получат безплатни учебници и помагала, съобщават още от просветното министерство.

Парите от бюджета за 2014 г. за тях са 42 млн. лв. Според справката на МОН най-много са учениците в общинските училища – 429 254.
Голяма част от новите безплатни учебници и учебни помагала, на които имат право децата от детските градини и учениците от 1 до 7 клас, са вече по учебните заведения, съобщи преди повече от седмица Нора Кунчева, директор на „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация. Средствата, които Община Панагюрище е разпределила между петте общински училища и деветте детски градини са 128 809 лева. След като градините и училищата са подали заявките си, от местната изпълнителна власт са извършени необходимите уточнения и превеждане на парите. До 20 август учебните заведения ще трябва да са получили всичките учебни пособия.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.