Водещи новини

По време на спецакция са задържани трима при опит за кражба на трактор от с. Блатница

От Областната дирекция на МВР-Пазарджик съобщиха, че трима криминално проявени мъже, направили опит да извършат кражба на трактор са задържани от служители на Районно управление „Полиция”-Панагюрище.

Това станало по време на полицейска операция по противодействие на кражбите на моторни превозни средства. Малко след полунощ във вторник пазарджиклиите А.Г.-39г. и Й.Д.- 41г., и столичанинът С.А.- 32г. срязали катинар на металната входна врата на стопански двор в стрелчанското село Блатница. Автоапашите проникнали в паркирания там трактор JohnDeere”, изтърбушили стартера му и направили опит да го откраднат. Точно тогава екипи на РУП-Панагюрище и местния участък „Полиция” ги спипали на местопрестъплението. Дежурна група от разследващ полицай, криминалисти и експерти извършили щателен оглед, иззети са следи и веществени доказателства. В хода на разследването било установено, че интересът на „триото” бил насочен към строителна и селскостопанска техника. Мъжете са стари познайници на криминалистите, като престъпното им минало също е свързано с противозаконни отнемания на автомобили. Изяснява се съпричастността им към други посегателства над подобна техника на територията на областта и на страната. Акцията е проведена под наблюдението на Районната прокуратура в Панагюрище. Срокът на задържане на тримата е удължен от прокуратурата със 72 часа, работата по случая продължава, води се дознание.

Вижте още

Общински съвет -Панагюрище ще заседава на 30 май. „ВиК-П“ ЕООД ще получи поредната финансова помощ

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище щесе проведе на  30 май  от16 :00 часа. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.